GREG VAN AVERMAET WINT DE DIGITALE TOUR VAN VLAANDEREN

 

Met professionele wegraces in de wacht tijdens de COVID-19-pandemie, werden fans zondag getrakteerd op het volgende beste ding met een met sterren bezaaide virtuele race van de Belgische lenteklassieker van de Ronde van Vlaanderen. CCC Team-rijder Greg Van Avermaet bleek de snelste van het stel en behaalde een zwaarbevochten overwinning in een uniek evenement dat live op internet werd uitgezonden over de hele wereld.

 

De Lockdown Edition van De Ronde 2020 bevatte 13 topprofessionals op hun hometrainers die waren aangesloten op het Bkook indoor trainingsplatform. Ze legden de laatste 32 kilometer van de Vlaamse route af, inclusief de iconische beklimmingen van Oude Kwaremont en de Paterberg. Van Avermaet, een Belg die de Ronde van Vlaanderen zijn favoriete race noemt, heeft drie podiumplaatsen en acht top-10 finishes op de kasseiklassieker.

 

Op zijn TCR Advanced SL Disc-teamfiets brak Van Avermaet weg van het veld met nog 12 km te gaan om de solo-overwinning te behalen. Collega-Belg Oliver Naesen werd tweede op 20 seconden terug en de Ier Nicolas Roche eindigde als derde op 21 seconden terug. Van Avermaet zei dat hij niet erg ervaren is in indoor cycling, maar de Olympisch kampioen van 2016 liet zien dat hij in deze periode in topvorm is gebleven.

 

'Ik had geen idee hoe dit zou werken', zei Van Avermaet. "De eerste keer weet je niet wat je kunt verwachten, maar het was echt moeilijk."

 

Van Avermaet zei dat hij op een van de vroege beklimmingen was afgezet, maar wist de groep terug te halen. Hij nam gemiddeld meer dan 400 watt voor de 43 minuten durende race, reed vrij van de groep en duwde 48 km / u en 500 watt in de laatste 10 km.

 

'Het was uiteindelijk de survival of the fittest', zei hij. "Het is iets leuks om te doen in deze tijd en ik denk dat het goed is voor de sponsors en het wielrennen in het algemeen. Ik mis het echte Vlaanderen. Het is mijn favoriete race, dus toen ze met dit idee kwamen, was ik best blij dat we de toeschouwers iets terug konden geven. Het is niet het echte Vlaanderen, maar het is in ieder geval wat entertainment. Hopelijk zijn we snel weer op weg voor de echte beklimmingen. ”

 

Klik hier voor een volledige herhaling van het evenement op YouTube.